header reizen

Waar moet je op letten voordat je op reis gaat?

Aandachtspunt Controle
Motorblok Zijn de kleppendeksel, cilinderkop- en voet en carterafdichtingen vrij van olielekkage?
(het beste na een proefrit) Is er sprake van een waterlekkage bij het koelsysteem? Zijn de koelslangen bros? Zijn de (rubberen) inlaatspruitstukken bros?
Uitlaat Bij een niet originele demper: voorzien van een keurmerk (EG)? Forse boetes in Duitsland en Frankrijk! Wanneer er met de hand tegen de demper geslagen wordt, rammelt er dan wat? Zo ja, dan zitten er schotten los!
Armaturen Laat de dagteller zich “resetten?
Functioneren de kop-, achter-, en remlampen? En de toeter?
Sleutels Zijn alle sleutels voorhanden?
Functioneert het stuurslot?
Functioneertest van alle sloten.
Hydraulische leidingen Verouderd (ouder dan 4 jaar)?
Bros? Week? Zacht?
Hendels Lopen soepel? Afstelmogelijkheid reeds op de maximale stand?
Stuuruitslag Onbeschadigd
Balhoofdlagers Motor opbokken. Voorwiel vrij maken,stuur van links naar rechts draaien. Dit moet  soepel en zonder tegenstribbelen gaan.
Motor met het voorwiel tegen een muur zetten. Nu meerdere malen krachtig het stuur  richting de muur drukken. Dit mag niet gepaard gaan met speling en kraken
Binnenpoten v/d voorvork Met een vinger langs de binnenpoten bewegen. Wanneer deze droog zijn, kan het duiden   op kapotte keerringen.
Voorwiel Heeft het voorwiel speling? Het voorwiel met beide handen krachtig in de rijrichting bewegen. Dit moet zonder speling geschieden. Geven alle spaken dezelfde toon? Een ComStar- wiel van Honda: alle klinknagels dienen vast te zitten.
Voorband Profieldikte? 2 mm = versleten. Zitten er scheurtjes in de band? Niet goed!
Voorrem Zitten er groefjes in de schijf? Test met de nagels! Schijf dunner dan toegestaan? Meten met een schuifmaat.
Remvloeistof Remvloeistof verouderd (bruingekleurd)? Duidt ook op slecht onderhoud. Remblokjes versleten? Let op wearlimit!
Bok-standaard In opgebokte toestand, moet een wiel vrij van de grond staan. Zo niet is of de standaard verbogen of het frame.
Zij-standaard Moet automatisch inklappen, of een kortsluitschakelaar moeten het starten verhinderen. Dubbele veren moeten gemonteerd zijn.
Ketting en tandwielen Laat de ketting zich makkelijk van het achtertandwiel naar achteren lichten? Vernieuwen! De doorhang van de ketting controleren wanneer het achterwiel steeds een stukje doorgedraaid wordt. Verschillende spanningen? Gevaar voor breken! Vernieuwen!
Cardan Hoe is de staat van de keerringen in het systeem?
Achterbrug Bij een opgebokte motor flink aan de brug schudden. Dit moet zonder speling kunnen.
Achtervering Lekkage? Functioneren? Roest op de demperstangen?
Monoshock Bij een opgebokte motor, de achterbrug vastpakken en krachtig omhoog en omlaag  bewegen. Wanneer hier speling inzit, zijn de lagers van het veersysteem versleten. Zit er roest aan de buitenkant van het hefboomsysteem? Wanneer er vet op het systeem zit, kan het zijn dat de lagers droog gelopen zijn. Gebruik een zaklamp om te kijken of er scheurtjes zitten in  afdichtingmaterialen.
Achterwiel Heeft het achterwiel speling? Het wiel met beide handen krachtig in de rijrichting bewegen. Dit moet zonder speling geschieden. Geven alle spaken dezelfde toon? Bij een ComStar- wiel van Honda: alle klinknagels dienen vast te zitten.
Achterrem Zitten er groefjes in de schijf? Test met de nagels! Schijf dunner dan toegestaan? Meten met een schuifmaat. Een trommelrem: kijk of de remhevel al op de limiet zit. Zo ja, dan zijn de remblokjes aan vervanging toe.
Achterband Profieldikte van minimaal 2 mm. Zitten er scheurtjes in de band? Niet goed! Is de band versleten?
De stand van de wielen De motor opbokken, stuur recht zetten, diep door de hurken en kijken of de wielen in een lijn staan. Wanneer dit niet het geval is, kan de motor verkeerd in elkaar gezet zijn, of een deel van de frameconstructie is krom.
Onder de buddyzit Hoe is de  toestand van de accu (polen, stand van het accuzuur, de kast van de accu)? Zit er een slang aan de accu? Is er schade door accuzuur? Hoe is de staat van de stekkerverbinding?
Koppeling Slipt de koppeling bij versnellen in de hoogste versnelling? Zo ja, moet de koppeling  bijgesteld worden of de platen en/of veren zijn versleten. Geeft de motor bij het inschakelen van de eerste versnelling een grote schok,  met de koppeling ingeknepen? Zo ja, klevende platen, niet goed afgesteld, of de stalen platen zijn versleten.
Wisselde belasting Een vriend(in) gaat achterop mee op de motor. Wanneer er onder belasting, ook bij gas geven, blauwe rook uit de uitlaat komt, zijn waarschijnlijk de zuigerveren versleten. Wanneer er onder wisselende belasting en bij het loslaten van het gas, blauwe  rook uit de uitlaat komt, moeten waarschijnlijk de kleppen geslepen worden. Wanneer er bij het gas loslaten knallen uit de uitlaat komen, dan is de uitlaat waarschijnlijk niet luchtdicht afgesloten, of is de motor te rijk   afgesteld of is het een niet originele uitlaat.
Rammelen, ruisen Maakt de transmissie zingende geluiden? Komt vaak voor bij 1-cilinder, meestal geen  probleem. Bij meer cilinders: tandwielen en ketting vervangen. Rammelt of  ratelt bij lage toerentallen? Dan is de distributie-ketting waarschijnlijk versleten of moet bijgesteld worden.
Armaturen Werkt de kilometerteller? Werkt de snelheidsmeter? Werkt de toerenteller?
Papieren Klopt het framenummer en het typeplaatje?